ivfpodden

Ungefär 10% av alla som försöker få barn har svårigheter att lyckas. I runda tal säger man att ungefär en tredjedel av dessa orsakas av manlig faktor, alltså att man vid en fertilitetsutredning upptäcker en avsaknad av spermier eller att de spermier som finns är avvikande i form, antal eller rörelsemönster. Många par där man hittat en manlig faktor får hjälp genom fertilitetsbehandlingar och vissa behöver donerade spermier för att lyckas.

I det här avsnittet har vi Dr Claes Gottlieb i studion som hjälper oss att reda ut frågor om just spermiedonation. Claes är gynekolog och fertilitetsspecialist på ivfgruppen vid Sophiahemmet där Carolina och Claes även är kolleger. Claes har många års erfarenhet av att arbeta med spermiedonation och har flera vetenskapliga studier med sig i bagaget som han delar med sig av i det här avsnittet .

Ett stor tack till dig, Claes, som kommer och delar med dig av dina kunskaper på ettfantastiskt bra sätt!

Direct download: IVFpodden_insp_150813_Gottlieb_-_Spermiedonation_V2.mp3
Category:general -- posted at: 5:47am EDT

Att avslöja för vänner och familj att det är svårt att bli gravid kan för många vara oerhört tungt och att berätta om sin kamp kan ta tid eller man kanske aldrig berättar.

I det här poddavsnittet berättar Alexandra om sin resa fram till idag. En bit på väg i sin infertilitetsresa så började Alexandra att gör en videoblogg om sitt liv och om sin kamp. Att både ha en en minnesbank och samtidigt stödja andra i sin barnlöshetsresa är drivkrafter som givit Alexandra motivation till bloggen. Även i det här avsnittet så delar Alexandra med sig av sina erfarenheter av att vara ung och barnlös, om att göra hormonstimuleringar, IVF, frysförsök och om att få missfall.

Lyssna på Alexandras berättelse här och följ henne på bloggen

https://www.youtube.com/user/TyrionVlogs där hon gör fertilitetsuppdateringar varje tisdag under namnet TTC Tuesday.

Direct download: IVF_Podden_150907_Alexandra_EDIT_v2.mp3
Category:general -- posted at: 9:01am EDT

1