ivfpodden

Konferensen i Danmark och mötet med Dr Ishikawa blev startskottet för det arbete som Dr Göran Westlander bedrivit på Livio Fertilitetscentrum Göteborg sedan dess.  Behandlingsformen Microtese har givit par unika möjligheter till barn som utan metoden hade varit både omöjlig och otänkbar. 

I det här avsnittet har vi Göran i studion för att berätta om vad Microtese är, hur det går till och vilka andra former av metoder för att hitta spermier som finns. 

I Sverige idag är Livio Fertilitetscentrum Göteborg landets främsta utförare av Microtese och Göran hoppas att några fler kliniker specialiserar sig på metoden för att öka kapaciteten för att hjälpa barnönskande par. De andra enklare metoderna så som Pesa och Tesa utförs på de flesta fertilitetskliniker runt om, privata som landstingsanslutna. 

Direct download: Ivf_podden_-_Micro-tese_med_Goran_Westlander.mp3
Category:general -- posted at: 5:38am EDT

Malin och hennes man har bott i stor del av det vuxna livet i London. När det visade sig att de inte så självklart kunde få det barn som de önskade sig så påbörjade de en vandring genom en djungel av fertilitetskliniker. Malin och hennes man valde den privata vägen och på vägen mötte de många val och möjligheter att ta ställning till, fler än vad man stöter på i Sverige. 

Vi tackar Malin tusenfalt som tog sig tid att komma till oss och dela med sig av sin resa!

I Sverige råder inte samma situation då behandlingsalternativen är färre. En behandling som är både relativt ny och oftast bygger på kvinnans egna val är äggfrys. För att ge bra och korrekt information om behandlingar somfinns i Sverige kan man gå in på fertilitetskollen.com!

Direct download: IVF_Podden_Malin_fertilitetskollen_v2.mp3
Category:general -- posted at: 1:56pm EDT

1