ivfpodden

Att försök få barn, göra en fertilitetsutredning och få svaret att spermier saknas kan kännas som att mattan helt rycks bort under fötterna. Många män säger; - “Jag ska bara bidra med lite spermier och så lyckas jag inte ens med det.” För oftast är det så att trots en manlig faktor kan man ofta hjälpa paret om man så bara hittar lite spermier, men i vissa fall gör inte ens det. En utväg att att leta med hjälp av microtese. 

I det här avsnittet berättar Felix om sin resa och barnlängtan, vi får även besök av Tias och Linnea i studion som berättar om sin väg till sin lilla unge Rio. Till sist ringer vi upp deras gemensamma nämnare; Göran Westlander! Göran är gynekolog på Livio i Göteborg och är en av de främsta i Sverige på att utföra Microtese. Ni hör Göran i tidigare avsnitt berätta om ingreppet! 

Ett stort tack till Felix, Tias och Linnea för att ni delar mer er av era berättelser och tack Göran för ditt jobb och din eviga jakt efter spermier!   Det här avsnittet gör vi i samarbete med Livio. Livio vill öka kunskapen om fertilitet och reproduktiv hälsa och se till att man söker hjälp för att bilda familj i tid. Med sju IVF-kliniker i Sverige hjälper Livio både par och ensamstående att bli föräldrar. Livio-gruppen har också en egen ägg- och spermiebank; Livio Egg and Sperm Bank vilket gör att klinikerna inte har några köer till behandlingar med donerade spermier. Om du har frågor eller funderingar kring din fertila förmåga eller behandlingar så är du varmt välkommen att kontakta Livio.

Direct download: IVF_podden_-_Felix_Tese_paret_och_Goran_LIVIO.mp3
Category:general -- posted at: 3:39pm EDT

1