ivfpodden

Idag har Anna haft testdag. 

Var det ett "+" eller "-" på stickan??

 

Direct download: IVF_Podden_-_Annas_behandling_6.mp3
Category:general -- posted at: 2:07pm EDT

Ojoj, nervkittlande är det när vi ringer upp Anna som har varit på embryoåterföring. Hur har det gått med guldäggen? Av 4 möjliga ägg får Anna och hennes sambo resultaten av läkaren och efter det går det fort sedan är ett embryo på plats! Nu åker de hem med finaste lasten hittills och fram till testdagen ska Anna tampas med progesteron, symtom och ovisshet. Hon har lovat sin sambo att inte tjuvtesta så när vi hörs nästa gång är resultatet nytt! Till dess håller vi tummarna och hoppas på bästa framgång för Anna och hennes partner!
Direct download: IVF_Podden_-_Annas_behandling_5.mp3
Category:general -- posted at: 9:44am EDT

Anna har varit på ägguttag!

Vi pratar om oron och rädslan inför dagen när man ska få ett resultat på sin egen insats. Att man tagit sprutor rätt, lyckats pricka ägglossningssprutan i rätt tid.

Nu lämnat Anna över allt till klinker. Hennes insats kvar nu är bara att komma i tid till återföringen. Till dess är det bara hålla tummarna!

Direct download: IVF_Podden_-_Annas_behandling_4.mp3
Category:general -- posted at: 2:07pm EDT

Anna har varit på ett andra ultraljud och nu finns en plan för nästa steg, ägguttaget!

Att känna en tillit till kroppen och tacksamhet för att den jobbar på och svarar på behandlingen är som Annas superkraft. 

I nästa avsnitt får vi höra hur det gått på ägguttaget! Ojoj, så nervöst!

Direct download: IVF_Podden_-_Annas_behandling_3_v2.mp3
Category:general -- posted at: 11:37am EDT

Känslan av att alla omkring får barn och blir gravida när man själv kämpar är tudelad. Å ena sidan blir man så klart glad för sina vänners skull, men ofta infinner sig ofta avund och därmed skuldkänsla. Orättvisan att andra har så lätt och man själv lever i total ovisshet där sprutor och ultraljud ska avgöra ens eventuella framtid som förälder. För Anna är i sin första ivfbehandling nu. I den finns stort hopp, men oro för resultatet gör dagarna tuffa emellanåt.

Anna har varit på ultraljud nu och vi pratar lite om resultatet och vad som ska hända i nästa steg. Eftersom man har sett i hennes fertilitetsutredning att hon har ett lågt AMH i relation till sin ålder.  Detta kan återspeglas i att vid en ivf-stimulering att antalet ägg sällan blir många utan snarare färre. Däremot säger AMH ingenting om äggens kvalitet. 

För att bringa klarhet i frågan; varför tror gynekologen lite mer på ett av de mindre äggen, ringer vi upp Carolina! 

Vi håller tummarna för Anna och hennes sambo och ser med spänning fram emot nästa samtal om några dagar!

Stort tack att du är med och delar med dig av din resa, Anna, och tack till Merck som gör avsnitten möjliga!

Direct download: IVF_Podden_-_Annas_behandling_2.mp3
Category:general -- posted at: 5:14am EDT

1