ivfpodden
Gunilla Sydsjö har sedan många år jobbat på reproduktionsmedicin i Linköping och där ägnat många, många timmar åt donationsbehandlingar på olika vis. Mycket tid har gått till forskning och samtal med människor som både vill donera och som behöver donation.
 
I det här avsnittet pratar vi om olika aspekter av just donation. Vem blir donator, hur pratar vi med paret om donation, hur pratar föräldrar i sin tur med barnet om dess genetiska ursprung och varför har vi åldersgränser för behandling med donerade ägg och spermier.
 
Tack Gunilla för att du kommit till studion och delat med dig! Så viktiga frågor att stöta och blöta genom samtal och forskning på området!
Tack Gedeon Richter för att ni är med oss i arbetet att öka kunskaperna om kvinnohälsa och fertilitet!
Direct download: IVFpodden_-_Gunilla_Sydsjo_220223_v2_inkl_GR.mp3
Category:general -- posted at: 5:59pm EDT

Tredje och sista dagen på ESHRE är här. Många har redan åkt hem och utställningarna packar ihop. I de olika föreläsningssalarna fortsätter dragningarna in i det sista. Vi har varit på föreläsningar och både spermiekvalitet och endometrios har stått även på dagens agenda. På många håll är det faktaspäckat och enormt detaljerat, inte sällan ganska svårt att hänga med! Forskningen inom infertilitet och embryologi är ju väldigt nischad och därmed inte alltid så lätt att hänga med i. 

 

När vi rundar av dagen lämnar vi Milano Congressi med flera erfarenheter rikare, både kunskapsmässigt men också upplevelsemässigt. För att inte glömma att vi även nu provat att rapportera direkt från en fertilitetskongress i världsomspännande mått! 

Att vara bland 10 000 personer som alla är här i samma syfte; ta del av ny forskning, får man ändå säga är en cool upplevelse!

 

Vi tackar Dr Lena George som hjälpt oss att bevaka dragningar och presentera dem för oss!

Vi tackar Gedeon Richter, Merck och Livio som med stor generositet försett oss med kongresskaffe och fantastiska kvällar med möjligheter att mingla och skapa band mellan kliniker och professioner! 

Vi tackar Erland Karling och Beppo som hjälp oss klippa material mitt i natten och publicera avsnitt i rekordfart! 

Vi tackar er som lyssnat och hoppas att ni känt den pulserande viljan i branschen att skapa ännu bättre chanser för er och ger alla möjlighet till evidensbaserad vård i världsklass!

Direct download: IVF_Podden_i_Milano__avs_3_1.mp3
Category:general -- posted at: 7:28pm EDT

Efter en späckad gårdag traskar vi nu in i kongresshallen för en ännu lika fantastisk dag!

Idag har vi valt ut ett gäng föreläsningar och diskussionsforum som fokuserar brett. 

Endometrios och behandlingsforskning, 

livsstilsfaktorer som det alltid lika heta samtalsområde och tillika svårt att definiera och vetenskapligt visa vad som egentligen gör skillnad.

 

När andra dagen på kongressen är slut är kvällen här som innebär häng och mingel i Milanos olika hörn. Att träffa kollegor från olika länder är alltid spännande. Man fascineras över hur lika och olika man jobbar med samma mål i sikte! 

 

Direct download: IVF_Podden_i_Milano__avs_2.mp3
Category:general -- posted at: 3:56am EDT

ESHRE är en årlig kongress för Europas fertilitetsläkare, embryologer, sjuksköterskor och barnmorskor. Här utbyter man nya forskningsresultat och delar erfarenheter med varandra och efter de digitala pandemiåren är nu alla gladare än någonsin för att få träffas!



För att dela med oss av kunskaperna till er lyssnare har vi summerat vad vi lärt oss för dagen! Vi delar upp oss för att på bredast front kunna samla in så mycket information som möjligt!

 

Nu har första dagen gått. Vi har lyssnat på dragningar om blastocyster, behandlingsmodeller och hur man kan prata med patienter om förväntningar. 

 

Nu väntar en härlig kväll med mingel och fantasisk mat! 

Imorgon hörs vi med en ny rapport!

Direct download: IVF_Podden_i_Milano__avs_1.mp3
Category:general -- posted at: 5:00am EDT

1