ivfpodden
Från att tro att det här med graviditet och barn kommer gå lätt till att mer än 1,5 år senare påbörja ivf kan livet upplevas som ett orättvist berg att klättra upp för.

När Anna och hennes sambo nu påbörjat sin resa att få hjälp får vi vara med på ett hörn! Efter viktiga steg under ivfbehandlingen så ringer vi Anna för en uppdatering.

Tack snälla Anna för att du delar med dig!

Direct download: IVF_Podden_-_Annas_behandling_1_Merck.mp3
Category:Podavsnitt -- posted at: 6:05am EDT

Infertilitet och ivf handlar så ofta om medicinska utredningar och behandlingar. Det är oftast läkare man kontaktar när man inte lyckas få sitt efterlängtade barn och det är där man lägger allt hopp. Den här resan innefattar oftast en berg- och dalbana av hopp och förtvivlan. I det här avsnittet pratar vi med Gunilla Sydsjö som har många års erfarenhet av att hjälpa män och kvinnor i den kris som ofrivillig barnlöshet ofta går igenom. Gunilla är beteendevetare och jobbar på RMC i Linköping och är professor vid Linköpings universitet . Gunilla har medverkat till ett oändligt antal vetenskapliga studier på området och vi är mer än överlyckliga över att hon har kommit till oss för att prata om den psykologiska biten av infertilitet. Upplevelsen att inte få det barn som alla andra så självklart bara får och hur hanterar man det faktum att man kanske behöver en donator är frågor som ni kan ta del av i detta så värdefull avsnitt! Tack Gunilla för att du gav oss av din värdefulla tid och tack till Gedeon Richter för att ni gör det möjligt att göra detta avsnitt och belysa så viktiga frågor!

Direct download: IVFpodden20Gunilla20SydsjC3B6_nytt20GR20slut.mp3
Category:general -- posted at: 11:44am EDT

1