ivfpodden

Japan är landet med flest ivf-behandlingar per år, men med sämst resultat i världen läste vi. Efter det bestämde vi oss för att Tokyo skulle bli vår första destination av en rad länder vi som planerar att titta närmare på. Vårt fokus på ofrivilligt barnlöshet och dess behandlingar världen över!
Det som framkommit i studier är att japanska kvinnor är väldigt okunniga om sin egen fertilitet. Även om svenska kvinnor inte på pappret är i närheten av så låg kunskapsnivå så kan vi behöva hjälp med fakta om fertilitet. Därför har fertilitetskollen.com skapats! I avsnittet får vi en presentation av sidan!

Direct download: IVF_TOKYO_ink_studio_v2.mp3
Category:general -- posted at: 5:06am EDT

När svenska regelverket förändrades och det blev möjligt även för privata fertilitetskliniker i landet att hjälpa par, ensamstående och samkönade med donationsbehandlingar så ökade så klart även behovet av donerade könsceller. Att förenkla möjligheterna för dem som vill donera ägg eller spermier och samtidigt öka tillgången av donerade spermier och ägg såg Livio en möjlighet och tog steget att starta Sveriges första privata ägg och spermiebank, Livio egg and Spermbank.
I det här avsnittet är vd Mona Bungum med oss i studion och berättar om hur det är att starta upp banken och hur de som vill donera kan tänka och hur det går till att donera, vilka kriterier finns för män respektive kvinnor som vill donera och hur donationsproceduren går till.
Stort tack till Mona Bungum och Livio för engagemanget att stötta kvinnor och män som behöver donerade ägg och spermier och en stor eloge till er där ute som valt att donera till barnlängtande! Er er alla; er hjälp är ovärderlig!

Direct download: Ivfpodden_-__Livio_Egg_and_sperm_bank_-_Mona_v3.mp3
Category:general -- posted at: 6:36am EDT

1