ivfpodden

I många år har man kämpat för mer möjligheter. Dr Camilla Stenfelt har gått i frontlinjen för att driva frågor kring donationer framåt. Allt för att ge flera människor möjlighet att kunna få barn.

Tidigare var regelverket kring donation snävt. Det var bara på universitetssjukhus som donationsbehandlingar av ägg och spermier tilläts och behandlingarna begränsades till vilka som fick ta emot donation.

Sedan årsskiftet 1 januari 2019 ändrades reglerna avsevärt och i samband med detta har flera frågor dykt upp. Vilka får ta emot donation? Var får behandlingarna göras? Etiska frågeställningar dryftas i media. Hur resonerar man kring embryodonation är en en stor fråga.

Vi spelar in avsnittet i samband med att Camilla och hennes klinik, Livio Gärdet tillsammans med alla de andra klinikerna I Livio-gruppen, får sitt godkännande från IVO i brevlådan! Stort grattis till klinikerna, men främst till alla er som nu står redo att påbörja donationsbehandlingar!

Direct download: IVF_podden_Camilla_V3.mp3
Category:general -- posted at: 7:36am EDT

Myom drabbar kvinnor i olika åldrar och oavsett påverkan på fertiliteten så upplever många kvinnor stora problem i vardagslivet, främst av stora blödningar orsakade av myomen.

Dr Helena Kopp Kallner är en av Sveriges mest framgångsrika och engagerade forskare inom gynekologi och myom är ett av hennes områden. Nu är hon med oss i studion och berättar om vad myom egentligen är och vad man kan få för hjälp! Lyssna och dela med er till nära och kära!

Direct download: IVF_podden_Myom_2019_v3_korr.mp3
Category:general -- posted at: 5:18am EDT

1