ivfpodden

I upp mot 40 % av all barnlöshet beror orsaken helt eller delvis på mannen. I studion har vi med oss Dr Göran Westlander som är både gynekolog, fertilitetsexpert och alldeles särskilt nischad på manlig infertilitet. Vi reder ut alla varianter av manlig infertilitet så som avvikande eller avsaknad av spermier, olika typer av spermietransport hinder, hormonella såväl som kromosomala avvikelser samt övriga fertilitetsproblem. Stort tack till Göran som än en gång kommit till oss i studion för att sprida kunskaper om manlig infertilitet! Missa heller inte tidigare avsnitt om Micro-TESE med Göran! 

Det här avsnittet har vi gjort tillsammans med Merck med syftet att öka kunskaperna om fertilitet.

Direct download: KORR_FINAL_IVF_Podden_-_Goran_W_om_Manlig_infertiltet.mp3
Category:general -- posted at: 9:20am EDT

Att härda ut med alla kommentarer, alla goda råd och med en barnbarnslängtade mamma är inte alltid lätt. Soledad och hennes man kämpade i många år med att få barn. Efter några ivf-försök lyckades de till slut och idag kan hon titta tillbaka på tiden av tigertrosor och schemalagd sex, besök hos läkare och förväntansfulla månader som hela tiden vändes till besvikelse och sorg.
Tack Solle för att du kom till oss och delade med dig av en tid i ditt liv som kantades av tårar och förtvivlan.

Direct download: Ivf_Podden_-_Soledad.mp3
Category:general -- posted at: 11:18am EDT

Om man är ofrivilligt barnlös som kvinna och samtidigt har ett BMI på runt 30-35 kan det vara mycket svårt att få hjälp. Många kliniker kräver en viktnedgång innan påbörjad ivf-behandling. 

Dr Ann Thurin Kjellberg arbetar på reproduktionsmedicinska enheten på Sahlgrenska i Göteborg. Där har man tillsammans med Merck genomfört en av de största studierna någonsin för att titta på om viktnedgång bland kvinnor med ett BMI mellan 30-35 påverkar ivfbehandlingarna. 

I det här avsnittet så pratar vi om olika resultat kring ivf bland överviktiga men framförallt feta kvinnor. Om råden, resultaten och resonemangen kring detta. Vi diskuterar Sverige i jämförelse med omvärlden!

Tack Ann för ditt engagemang för dessa kvinnor och för att du kom till studion. Tack Merck för att ni sett detta område som viktigt att satsa på!

Direct download: Ivfpodden_-_Overvikt_-_v2.mp3
Category:general -- posted at: 5:22am EDT

1