ivfpodden

Att kombinera familj med karriär uppger många vara svårt. Viljan att vara tillgänglig för både jobbet och familjen kan emellanåt vara nästan omöjlig och ge skuldkänslor för det man tvingas försaka. Välkänt är att stressen att tillfredsställa både jobbet och familjen kan vara förödande för den enskilda personen. 

Vad man mer sällan belyser är när kvinnan i karriären vill ha barn, försöker få barn, men inte lyckas. Hur stressen av att vara maktlös inför sin ofrivilliga barnlöshet kan skapa svårigheter att prestera på jobbet enligt vad som förväntas. Om kvinnan inleder fertilitetsbehandlingar tilltar svårigheterna att kombinera privatliv och arbete. Under en ivf-behandling behöver man gå på flertalet läkarbesök som flera av dem är nästan omöjliga att långsiktigt planera in. Att passa in ultraljud, provtagningar, ägguttag och embryoåterföringar i på kort varsel kan kräva många påhittade ursäkter alternativt en förstående chef.

I det här avsnittet berättar Anna och Hanna om sina erfarenheter av att göra karriär och samtidigt brottas med ofrivillig barnlöshet och många ivf-behandlingar. 

Ett stort tack till er som kommit långväga till Stockholm för att vara med i podden och dela mer er av alla kloka ord och upplevelser! Vi är övertygade om att många av er lyssnare kommer att känna igen er i flera av Anna och Hannas berättelser!

Direct download: IVF_Podden_-_Barnloshet_och_karriar.mp3
Category: -- posted at: 5:37am EDT

1